Nieuw: Natuurfotografie Magazine

Sinds 2018 heeft PiXfactory het natuurfotografie tijdschrift van Jan Vermeer overgenomen. Daarbij is meteen gekozen voor een nieuwe layout en vooral nieuwe inhoud, meer fotografisch gericht op natuur en minder natuur. Voor mij was kwaliteit van zowel inhoud als druk een voorwaarde om in te stappen met een vaste bijdrage. En ik zal bekennen dat ik erg trots ben op de eerste editie, niet alleen vanwege ‘mijn’ rubriek ‘door het oog van’ maar gewoon omdat ik het oprecht een heel erg goed tijdschrift vind!

 

Door het oog van Olaf Kraak

Ik ben best trots te mogen vermelden dat ik in het tijdschrift een eigen rubriek heb gekregen, 'door het oog van'. Daarin ga ik iedere keer met een niet-natuurfotograaf (beroepsfotograaf uit ander tak van sport) op pad de natuur in om te kijken hoe hij/zij de 'onze' natuur beleeft. Hoe kijkt hij/zij aan tegen natuur, hoe gaat hij/zij de natuur te lijf vanuit zijn/haar eigen vakgebied, waar let hij/zij op en vooral... wat kunnen wij als natuurfotografen leren van de niet-natuurfotograaf. Welke tips kunnen wij oppikken uit de andere fotografietakken. Voor deze eerste keer mocht ik op pad met Zilveren Camera winnaar, nieuws- en sportfotograaf Olaf Kraak. Samen hebben we een dag rondgelopen in de Oostvaardersplassen en wij hebben hebben veel geleerd van elkaar. De belevenissen, de overpeinzingen en vooral de tips kun je lezen in de eerste editie van het nieuwe Natuurfotografie Magazine.

De Oostvaardersplassen 'door het oog van' Olaf Kraak

De Oostvaardersplassen 'door het oog van' Olaf Kraak


Review F-stop gear Tilopa v3

In deze editie van het magazine test ik ook de fotorugzak van F-stop gear, de Tilopa v3. Een speciale tas met losse binnenbak en opening in de rug. Hoe beviel deze tas mij tijdens dat ene moment van sneeuw eind 2017. Lees het in het nieuwe Natuurfotografie Magazine.

Op pad in de sneeuw met de F-stop gear Tilopa v3

Op pad in de sneeuw met de F-stop gear Tilopa v3


En verder...

... staat het Magazine vol met tutorials (van beginnend tot gevorderd), portfolio van Jose Pesquero Gomez, columns van o.a. Theo Bosboom, thema 'natuur in de stad', interview met Jan Vermeer en veel meer. Het Natuurfotografie Magazine is te koop via losse verkoop, als abonnement en komt 6x per jaar uit en digitaal. 

Veel lees plezier!

 

2 thoughts on “Nieuw: Natuurfotografie Magazine

  1. Het blad vanmiddag gekocht. Het is een heel mooi blad geworden. Mooie verdeling van natuur en camera info.
    Het geeft veel nuttige informatie. Het is een heel prettig om te lezen.
    Ga zo door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *