Natuurfotografie tips op Buitengewoon TV, omroep Gelderland

Vanaf dinsdag 6 september ben ik tweewekelijks om 17:20u te zien bij Buitengewoon, het natuurprogramma van Omroep Gelderland. In korte items vertel ik over natuurfotografie en geef ik tips over techniek, compositie, locaties en tijdstippen. Kortom, korte momenten waarin ik een tipje van de sluier oplicht om een betere foto te maken. Geen speciale plekken waar niemand mag komen, geen peperdure spullen, maar tips die haalbaar zijn voor iedere camera en fotograaf.

 

Ik laat je dan ook niet mijn 'beste' beelden zien op 'perfecte' momenten maar ga juist op pad op momenten en plekken waar iedereen komt en kan komen en laat zien hoe je op dat moment en op die plek toch een mooie foto kan maken dan een standaard plaatje.

Verder ga ik ook korte blogs schrijven op de website van Buitengewoon (en uiteraard ook op mijn website) waarbij niet alleen de uitzending te zien is maar ik ook nog wat extra beelden laat zien met extra uitleg, vaak beelden die niet tijdens de opnames gemaakt zijn maar bijv. met mooier licht of andere spullen. Kortom, vond je de uitzending leuk, kijk dan ook naderhand op de website van Buitengewoon of op mijn eigen site voor extra informatie of om het item nog eens terug te zien.

Nieuwsgierig geworden? Aanstaande dinsdag sta ik op de Posbank, midden op de dag, bij een prachtige dode boom midden op de paarse heide. Ik ga met verschillende lenzen deze boom te lijf en laat zien wat je met de horizon kan doen. Diezelfde ochtend maakt ik echter bovenstaand beeld... en daarover ga ik vertellen in mijn blog.

 

Zie hier de aankondiging: http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2115961/Natuurfotografen-kunnen-hun-hart-ophalen-bij-BuitenGewoon

 

Allemaal kijken dus!!

     logo_omroepgld_klein