Wandering the land of the bear

 

 

Sinds 2010 kom ik meermalen per jaar in het Finse gebied bij de Russische grens. De no-go-zone tussen Finland en Rusland is een langgerekt gebied van bijna 1350km lang en gemiddeld 20km breed, ontoegankelijk voor mensen. Geen wonder dat juist in dit gebied de grootste Europese predator, de bruine beer, de rust vindt om rond te zwerven. Maar niet alleen de beer woont in dit leefgebied, ook de zeldzame veelvraat en de nog zeldzamere wolf voelen zich thuis aan de rand van Finland. Reden om jier nog lang meermalen per jaar terug te keren!

 

 

JvdWielen_2016_09_30 JvdW7_8315 JvdWielen_2016_09_30 JvdW7_8158 JvdWielen_2016_09_30 JvdW7_8004 JvdWielen_2016_09_30 JvdW7_7965 JvdWielen_2016_09_26 JvdW7_6609 JvdWielen_2016_06_15 JvdW7_5192 JvdWielen_2016_06_15 JvdW5_3512 JvdWielen_2016_06_15 JvdW7_4910 JvdWielen_2016_06_15 JvdW7_4355 JvdWielen_2016_06_14 JvdW5_3485 JvdWielen_2016_06_14 JvdW7_4230 JvdWielen_2016_06_14 JvdW500_1657 JvdWielen_2016_06_12 JvdW7_3193 JvdWielen_2016_06_12 JvdW7_3160 JvdWielen_2016_06_12 JvdW7_3132 JvdWielen_2016_06_12 JvdW7_2886 JvdWielen_2016_06_11 JvdW7_2158 JvdWielen_2016_06_10 JvdW7_0855 JvdWielen_2015_06_14 JvdW7_2309 v2 JvdWielen_2015_06_14 JvdW7_2203 v2 JvdWielen_2015_06_14 JvdW500_9624 v2 JvdWielen_2015_06_14 JvdW7_2010 v2 JvdWielen_2015_06_12 JvdW5_9289 v2 JvdWielen_2015_06_12 JvdW7_1479 v2 JvdWielen_2015_06_12 JvdW7_1025 v2 JvdWielen_2015_06_11 JvdW7_0660 v2 JvdWielen_2015_06_11 JvdW5_9057 v2 JvdWielen_2015_06_09 JvdW7_9881 JvdWielen_2015_06_09 JvdW7_9769 JvdWielen_2015_06_06 JvdW7_8597 v2 JvdWielen_2015_06_06 JvdW7_8462 JvdWielen_2015_06_06 JvdW7_8438 Beer; ursus arctos; bear Beer; ursus arctos; bear JvdWielen_2014_06_01 IMG_9167 v2 JvdWielen_2014_06_01 IMG_9118 v2 wolf; canis lupus; wolf bruine beer; usus arctos; brown bear