Uitkomsten enquête nieuwe Masterclass

Op 14 februari vroeg ik u naar uw mening over de inhoud en vorm van een nieuw te ontwikkelen masterclass. Ook heb ik een grote groep oud deelnemers aan mijn fotografiereizen persoonlijk benaderd omtrent hun mening. Maar liefst 100 mensen hebben de moeite genomen de enquête in te vullen! Hierbij de resultaten…

 

De enquête is ingevuld door maar liefst 100 mensen, een enorm aantal waar wij - mijn stagiair Silvia Blom en ik - ons enorm over verheugen. Blijkbaar leeft het onderwerp echt en willen mensen graag meedenken met hoe zij zo'n masterclass het liefste zouden zien. Hierbij een beknopt overzicht van de resultaten en natuurlijk.... wie gaat er met het nieuwe Praktijkboek Creatieve Natuurfotografie vandoor?

Inhoud: onderwerp & visie

Er is een grote diversiteit aan wensen bij ons neergelegd, van het in beeld willen brengen van een soort of gebied of maken van een beeldverhaal tot verdere ontwikkeling en verdieping van eigen visie en stijl. In deze wensen zien wij duidelijk twee algemene wensen: fotografen die graag een langere periode met een onderwerp bezig willen gaan, zich helemaal ergens in willen vastbijten en fotografen die vooral aan de slag willen met de zoektocht naar hun eigen visie, wat willen zij met hun fotografie bereiken, hoe willen ze ontwikkelen, wie willen ze aansporen. Beide sporen zijn zeker masterclass waardig en we zullen kijken of we die binnen één masterclass groep gaan verenigen of dat we ervoor gaan kiezen om hier twee aparte groepen van te gaan maken.

Tijdsspanne

Ook hier zijn duidelijk twee stromingen te merken. Fotografen die graag een (lang) weekend ondergedompeld willen worden en anderen die graag langere periode, van 3 maanden tot half jaar, met hun fotografie aan de slag willen. Met beide stromingen ben ik erg blij want het 2 daagse concept biedt ik al aan middels mijn Gevorderde workshop Schiermonnikoog waarin je aan de slag gaat met een thema of beeldverhaal. Vanuit de uitkomsten van deze enquête ga ik kijken of ik de inhoud iets kan uitbreiden om ook de deelnemers te mogen verwelkomen die graag aan hun visie en stijl willen werken. De langere tijdspanne van 3 tot zelfs 9 maanden is een traject waar ik ook veel voor voel. Regelmatig bij elkaar komen met de groep, samen beelden bespreken en reflecteren op eigen werk en ontwikkeling om daarna met veel nieuwe ideeën en tips weer in alle rust zelf aan de slag te kunnen gaan in eigen omgeving met eigen onderwerp of visie. Ook dit traject gaan we verder onderzoeken en vormgeven.

Begeleiding

Dat men begeleid wil worden is wel duidelijk. Sommigen hebben genoeg aan begeleiding tijdens contactmomenten maar anderen zouden het ook erg waarderen om persoonlijk begeleiding te ontvangen op eigen locatie, per mail of via een online mogelijkheid. Dat hierin geen echte eenheid te maken is, is niet erg. Maar het geeft wel aan hoe flexibel we gaan zijn in het verder ontwikkelen van de masterclass zódanig dat iedereen voor hem/haar de optimale begeleiding kan ontvangen.

Pilot

In de enquête hebben we gevraagd wie er interesse zou hebben om benaderd te worden voor een eventuele pilot van de masterclass. We zijn er nog niet over uit of en wanneer deze gaat plaatsvinden maar mocht je je nog niet hiervoor hebben opgegeven maar wel interesse hebben, aarzel niet om mij een mail te sturen en je interesse kenbaar te maken. Dan wordt je op de hoogte gehouden!

Masterclass natuurfotografie: visie, stijl, creativiteit, kunstzinnigheid...

Masterclass natuurfotografie: visie, stijl, creativiteit, kunstzinnigheid...

En de winnaar is...

Als beloofd verloten we onder de inzenders van de enquête een gesigneerd exemplaar van het nieuwe praktijkboek creatieve natuurfotografie. En uit alle inzenders hebben we getrokken....  Sipko de Schiffart!!!! Sipko van harte gefeliciteerd, het gesigneerde boek kom zo snel mogelijk naar je toe en ik wens  je heel veel creativiteit en fotografieplezier toe!!!