Nieuws: presentatie Praktijkboek ‘weer-, nacht en natuurverschijnselen’

Tijdens de Nacht van de nacht presenteerde Johan het nieuwe Praktijkboek ‘weer-, nacht en natuurverschijnselen’

Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht zet zich in voor meer donker, ageert tegen de 24 uurs economie met continue energieverbruik en lichtvervuiling. Het donker is voor flora en fauna van belang, ook voor ons mensen. Het is niet nodig om ook 's nachts alles maar te verlichten en daarom wordt vanavond op veel plekken het licht uitgedaan zodat mensen weer kunnen genieten van de echte nacht.

Praktijkboek

Tijdens de Nacht van de Nacht 2014 heb ik samen met Staasbosbheer bij het Kootwijkerzand het  Praktijkboek 'weer-, nacht en natuurverschijnselen' gepresenteerd aan een groep van 50 enthousiaste fotografen. Dit boek bevat tips en wetenswaardigheden over alles wat met het weer en fotografie ervan te maken heeft, van weersverwachting tot nachtfotografie, van wolken tot regen, van wind tot zonsop- en ondergangen en van zonsverduistering tot noorderlicht. Dit boek is een samenwerking van vier fotografen: Karin Broekhuijsen, Peter den Hartog, Bob Luijks en Johan van der Wielen.

Na ene korte introductie presentatie vonden de eerste boeken, letterlijk vers van de pers me nog geen 24 uur oud, gretig aftrek, compleet met handtekening. Maar een echte beleving zou het niet worden als we niet ook de nacht in zouden gaan, op weg naar het donker, de nacht in... het Kootwijkerzand op.

Koop het praktijkboek via PiXfactory  / Birdpix of Bol.com

Bekijk ook de speciale Facebook pagina

Lees een recensie door Peter van Veen

Eerste exemplaren worden verkocht

JvdWielen_IMG_3215 JvdWielen_IMG_3212 JvdWielen_IMG_3207 JvdWielen_IMG_3204 JvdWielen_IMG_3202 JvdWielen_IMG_3198 JvdWielen_IMG_3195 JvdWielen_IMG_3192

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *