NIEUW ~ Paddenstoelen in het Waterloopbos ~ workshop flitstechnieken + EXTRA DATUM

Samen met CameraNU.nl en Godox organiseer ik op 20 oktober (VOL) èn 2 november 2018 een speciale natuurfotografie workshop rond flitstechnieken en paddenstoelen. Met een set leenflitsers kan iedereen aan de slag met experimenteren over hoe je op artistieke en creatieve wijze gebruik kunt maken van externe lichtbronnen om je eigen draai te geven aan je fotografie. Niet afhankelijk van zonlicht maar helemaal het licht in eigen hand. Geef je snel op, er is beperkt plaats!

 

Deze fotoworkshop wordt georganiseerd in samenwerking met CameraNU.nl en Godox flitsers. De workshop start in het Waterloopbos maar de nabespreking zal bij CamerNU.nl in Urk zijn waarna u de mogelijkheid heeft om naar de winkel te gaan.

Waar jarenlang het gebruik van flitsers binnen natuurfotografie 'not done' was lijkt er nu een opmars in het creatieve gebruik van flitslicht bij alle takken van de natuurfotografie. Flitsen maakt het mogelijk om je licht volledig in eigen hand te hebben, de juiste dosering van invullicht, tegenlicht of juist strijklicht. Waar je op een zonnige dag gebonden bent aan de lichtval van de zon kun je met flitsen in een donkere omgeving volledig je eigen artistieke beelden creëren. Toch is flitsen niet eenvoudig, zeker niet als je gebruik gaat maken van 'off-shoe flits', ofwel de flits los van de camera, of zelfs gaat werken met meerdere flitsers om verschillende lichtvallen in te zetten voor het belichten van je onderwerp. 

Tijdens deze veldworkshop in het Waterloopbos gaan we aan de slag met paddenstoelen en flitsen. We bouwen de workshop langzaam op en beginnen met één flitser. We kijken wat er gebeurt als je die op de camera laat zitten en hoe je dan het omgevingslicht en flitslicht mooi op elkaar af kunt stemmen zodat je geen platgeflitst onderwerp hebt. Daarna kijken we wat er gebeurt als je de flitser los van de camera gaat plaatsen (draadloos of bedraad), waar kun je hem plaatsen en wat zijn de effecten van de verschillende posities. Hoe stel je de flitser in, denk aan 'power' maar ook aan 'zoom', we kijken naar het verschil tussen manueel en ETTL en maken gebruik van diffusers of softboxen om het licht zachter te maken en/of te verspreiden. Een reflectiescherm kan helpen om extra licht vanaf de andere kant in te zetten maar we gaan ook kijken wat er gebeurt als je een tweede of misschien zelfs derde flitser erbij zet. Hoe werk je met meerdere flitsers, hoe stel je ze in en hoe kun verschillende lichtvallen creëren. 

Wegens het overweldigende enthousiasme was de workshop van 20 oktober binnen 24 uur volgeboekt. Daarom heb ik samen met CameraNU.nl en Godox een tweede datum gepland op vrijdag 2 november! 

Aanmelding en informatie: https://www.johanvanderwielen.nl/paddenstoelen-waterloopbos-workshop-flitstechnieken/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *