(bijna) GRATIS Masterclass nachtfotografie op 27 oktober tijdens de Nacht van de Nacht

Op zaterdag 27 oktober 2018 wordt de 16e ‘Nacht van de Nacht’ georganiseerd. In heel het land zullen honderden kerken, kantoren, bruggen, torens, gemeentehuizen en monumenten de verlichting doven. Niet alleen kan lichtovergoten Nederland weer eindelijk eens genieten van het èchte donker maar ook is het belangrijk om een statement te maken in het kader van het milieu!

 
Nachtfotografie is één van de meeste spectaculaire en speciale manieren van (natuur)fotografie. In het donker is het spelen met techniek, spelen met (afwezigheid van) licht en ontdekken van tal van nieuwe mogelijkheden, sferen en indrukken. Nachtfotografie in Nederland is echter steeds moeilijker. Niet alleen mogen we nergens het bos in na zonsondergang maar ook is er zóveel lichtvervuiling dat foto's van bijv. hemellichamen bijna nergens meer goed te maken zijn. Daarom heb ik in 2010 de start gemaakt van de ‘nacht van de nacht-fotografie’! Een avond waarop (amateur)fotografen in den lande kunnen genieten van het donker èn de toestemming hebben op plaatsen te komen waar het normaal niet zómaar mag. Een avond vol spanning en sfeer, aan de slag met leren kennen van je camera, de specifieke technieken van avond en nachtfotografie, ontdekken hoeveel licht er eigenlijk nog is en wat voor sferen die brengen, spelen met bewegende hemellichamen en het ontdekken van het donker in het beeld. Speciaal voor de Nacht van de Nacht geef ik op 27 oktober 2018 een Masterclass Nachtfotografie van 20:00 - 21:00 in Fort bij Vechten. Na afloop gaan we met z'n allen naar buiten aan de slag met nachtfotografie. Opgave voor deze speciale masterclass kan via: www.nachtvandenacht.nl/activiteiten/masterclass-nachtfotografie-johan-van-der-wielen Meer informatie over wat mee te nemen en inspirerende nachtbeelden: www.johanvanderwielen.nl/masterclass-nachtfotografie-tijdens-nacht-nacht
 

10 thoughts on “(bijna) GRATIS Masterclass nachtfotografie op 27 oktober tijdens de Nacht van de Nacht

  • Beste Willy, ik verzorg deze masterclass voor de Nacht van de Nacht organisatie bij de centrale activiteiten locatie in Fort Vechten bij Bunnik. Naast mijn masterclass vinden hier nog diverse andere activiteiten plaats. Bij dit Fort kan, bij mijn weten, niet overnacht worden maar Bunnik ligt dichtbij Utrecht en ik neem aan dat daar de mogelijkheden te over zijn. Ik biedt hiervoor echter geen organisatie aan.

 1. goedendag ,
  ik kan niet vinden wat de prijs is van deze workshop ? en hoe je, je eigen kan aanmelden
  dit kan ik vinden ik neem aan dat de workshop geen 9,50 kost !
  Organisatie informatie
  Naam
  Natuur en Milieufederatie Utrecht
  Adres
  Hengeveldstraat 29
  Plaats
  Utrecht
  Activiteit informatie
  Naam
  Masterclass Nachtfotografie Johan van der Wielen
  Adres
  achterdijk 12
  Plaats
  Bunnik
  Tijd
  van 20 uur uur tot 21 uur uur
  Aanmelden via
  Eventgoose
  Kosten
  9,50
  Type
  fotografie
  Geschikt voor kinderen
  Ja

  • Beste, als je rechtstreeks naar “https://www.eventgoose.com/newsales/multishop/webshop/70e86f7884b5467e19c5aba026755775/?queuepasscode=ooTVUXQSUXNIPUrK” gaat kun je je inschrijven. En ja, de tickets zijn 9,50 omdat het in het kader van de Nacht van de Nacht is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *