GRATIS Lezingen natuurfotografie bij CameraNU.nl

Op 6 februari 2016 ga ik naar CameraNU.nl om je tijdens een lezing mee te nemen in de avontuurlijke en magische wereld van de nachtfotografie. Daarna ben ik op 19 maart 2016 wederom te gast bij CameraNU.nl voor een lezing over filtergebruik bij landschapsfotografie. Beide lezingen zijn helemaal gratis!

 

6 februari 2016: lezing nachtfotografie

Op 6 februari 2016 ga ik naar CameraNU.nl om je tijdens een lezing mee te nemen in de avontuurlijke en magische wereld van de nachtfotografie. Daarbij laat ik u vooral beelden uit Nederland zien, want ondanks de grote hoeveelheid lichtvervuiling, zijn er nog steeds plekken waar u kunt genieten van sterrenhemels en hemellichamen. Ik deel met u mijn over astronomie, geef tips over plekken en momenten om naar buiten te gaan, en licht een tip van de sluier op rond het fotograferen in de nacht. Ik deel mijn ervaringen over de spullen die ik ’s nachts meeneem en adviseer, maar bovenal ga ik u laten genieten van adembenemende beelden uit binnen en buitenland.

Stel vooraf vragen...

Ik kan natuurlijk een heel verhaal houden maar het liefst sluit ik aan bij wat mensen bezighoudt. Daarom kun je op facebook vragen stellen over het onderwerp nachtfotografie. Uit alle vragen kies ik er een paar die ik tijdens de lezing zal behandelen. Aarzel niet, geef je snel op en stel vragen op facebook: klik hier om je vraag te stellen.

Aanmelding

Wilt u meegenieten van mijn beelden, met mij van gedachten wisselen over aan te schaffen spullen of gebruikmaken van speciale aanbiedingen van CameraNU.nl, geef u dan snel op via: http://www.cameranu.nl/nl/b6835/lezing-nachtfotografie-door-johan-van-der-wielen-bij-cameranu-nl

Deze lezing is helemaal GRATIS

zonsopkomst op het noorderstrand van Schiermonnikoog boven de embryonale duinen;

zonsopkomst op het noorderstrand van Schiermonnikoog boven de embryonale duinen;

19 maart 2016: lezing filtergebruik bij landschapsfotografie

Daarna ben ik op 19 maart 2016 wederom te gast bij CameraNU.nl voor een lezing over filtergebruik bij landschapsfotografie. Landschapsfotografie is misschien wel de lastigste vorm van (natuur)fotografie. Bij een landschapsfoto hebt u geen duidelijk onderwerp, alle elementen horen bij elkaar en het is aan de u de taak hier een balans in aan te brengen, te zorgen dat alle elementen samen één beeld vormen in plaats van een verzameling losse onderwerpen. Ik ga met u langs de opbouw van een landschapsbeeld en geef u compositietechnische tips om pakkende beelden in het veld te kunnen maken. Maar vooral ga ik in op de techniek van belichting bij landschapsfotografie. Daarbij speelt filtergebruik een grote rol. Ik maak in het veeld vele gebruik van filters en deel met u mijn ervaringen van grijs- (of ‘ND’), grijsverloop- (of ‘ND-gradiënt’) en polarisatiefilters. In deze presentatie laat ik het effect zien van grijsfilters (bijv. voor ‘long exposures’ op de dynamiek en kleurdiepte en van grijsverloopfilters waarmee ik het licht/donker contrast in balans breng, Natuurlijk mag ook de magische polarisatiefilter niet ontbreken, die veel meer mogelijkheden blijkt te hebben dan alleen blauwe luchten.

Wilt u meegenieten van mijn beelden, met mij van gedachten wisselen over aan te schaffen spullen of gebruikmaken van speciale aanbiedingen van CameraNU.nl, geef u dan snel op via: http://www.cameranu.nl/nl/b6855/lezing-filtergebruik-bij-landschapsfotografie-door-johan-van-der-wielen-bij-cameranu-nl

Deze lezing is helemaal GRATIS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *