Klaprozen in gouden sferen

Terwijl de social media overspoeld worden in deze tijd door ‘poppy’ foto’s… heb ik veel meer tijd nodig om tot concrete plannen te komen. Ik ga pas naar buiten als ik ook daadwerkelijk een doel heb, en niet als het onderwerp leuk is.

 

 

Ik moet toegeven dat ik niet de snelste fotograaf ben. Niet alleen duurt het lang voor mij om beelden te verwerken (ik ben nog steeds bezig met al het werk van de Lofoten en Finland), maar ook om in de juiste stemming voor bepaalde beelden. Elk jaar kost het me meer en meer tijd om in de juiste mood te komen en om het landschap / soorten / licht van elke tijd of plaats te leren kennen. Ik zie al veel foto's van andere fotografen van bepaalde jaarlijkse momenten lang voordat ikzelf mijn camera pak om er zelf op uit te trekken. Aan de ene kant irriteert me dat enorm want ik zie al veel mooie beelden terwijl ikzelf nog aan het proeven ben van de sfeer en omstandigheden. Maar aan de andere kant merk ik dat ik meer en meer werk met vooropgezette plannen. Een paar jaar geleden rende ik meteen naar buiten als het licht mooi was of als ik de eerste specifieke bloemen zag. Maar tegenwoordig maak ik steeds meer de foto's in mijn hoofd, weet ik op voorhand welke omstandigheden ik zoek voor bepaalde beelden en ga ik alleen naar buiten wanneer alle aspecten van de fotografie zoals licht, soorten en landschap zijn zoals ik dat wil. Het leuke van deze manier van werken is dat je veel tijd bespaart en minder thuiskomt met teleurstelling. Ook ben je steeds meer gericht op het kijken, het zien, het zien en het ervaren in plaats van bezig met een camera. En wanneer je stemming is goed en de omstandigheden het perfect .... hoef je alleen maar naar buiten te gaan en schiet je de beelden die je al in je hoofd gemaakt had.

Dus weken nadat ik de eerste klaprozen foto's op internet zag, ga ik pas naar buiten ... voor sfeerbeelden tijdens zonsondergang en zonsopgang de volgende ochtend.

 

 

klaproos; papaver; poppy klaproos; papaver; poppy klaproos; papaver; poppy klaproos; papaver; poppy klaproos; papaver; poppy klaproos; papaver; poppy klaproos; papaver; poppy klaproos; papaver; poppy klaproos; papaver; poppy korenbloem; Centaurea cyanus; Cornflower