NIEUW: (bijna) GRATIS Masterclass Nachtfotografie, Nacht van de Nacht
26 oktober 2019 – op Landgoed De Haere Olst (Ov)

Na Radio Kootwijk, het Kootwijkerzand, Park Sonsbeek in Arnhem, de Oostvaardersplassen en afgelopen twee jaar op Fort Vechten bij Bunnik ben ik dit jaar te gast met de Masterclass op Landgoed De Haere in Olst (Ov). Een heel nieuwe locatie met nieuwe mogelijkheden. We hebben de hele kasteeltuin tot onze beschikking, incl. een Folly (nep ruïne).

Wanneer? Zaterdag 26 oktober, vanaf 19.15 uur
Waar? Landgoed De Haere, Haereweg 4 te Olst

 

Nacht van de Nacht!

Op zaterdag 26 oktober 2019 wordt de 15e (!) ‘Nacht van de Nacht’ georganiseerd. In heel het land zullen honderden kerken, kantoren, bruggen, torens, gemeentehuizen en monumenten de verlichting doven. Niet alleen kan lichtovergoten Nederland weer eindelijk eens genieten van het èchte donker maar ook is het belangrijk om een statement te maken in het kader van het milieu! Meer informatie kun je vinden op www.nachtvandenacht.nl.

Masterclass Nachtfotografie

Nachtfotografie is één van de meeste spectaculaire en speciale manieren van (natuur)fotografie. In het donker is het spelen met techniek, spelen met (afwezigheid van) licht en ontdekken van tal van nieuwe mogelijkheden, sferen en indrukken. Nachtfotografie in Nederland is echter steeds moeilijker. Niet alleen mogen we nergens het bos in na zonsondergang maar ook is er zóveel lichtvervuiling dat foto's van bijv. hemellichamen bijna nergens meer goed te maken zijn.

Daarom heb ik in 2010 de start gemaakt van de ‘nacht van de nacht-fotografie’! Een avond waarop (amateur)fotografen in den lande kunnen genieten van het donker èn de toestemming hebben op plaatsen te komen waar het normaal niet zómaar mag. Een avond vol spanning en sfeer, aan de slag met leren kennen van je camera, de specifieke technieken van avond en nachtfotografie, ontdekken hoeveel licht er eigenlijk nog is en wat voor sferen die brengen, spelen met bewegende hemellichamen en het ontdekken van het donker in het beeld.

Theorie & praktijk

Ik begin de avond met een presentatie over de nacht in Nederland en een korte introductie nachtfotografie. Daarna gaan we, begeleid door een groep vrijwillige fotografen, de nacht in, de praktijk in.

Meer informatie en opgave: 

Wanneer? Zaterdag 26 oktober, vanaf 19.15 uur

Waar? Landgoed De Haere, Haereweg 4 te Olst

Kosten € 15,00 voor de Masterclass Nachtfotografie (incl. kopje koffie), dit bedrag komt ten goede aan Natuur & Milieu Overijssel

De schrille tegenstelling... net zo'n heldere nacht tussen de kassen.

De schrille tegenstelling... net zo'n heldere nacht tussen de kassen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *