Fotoworkshops en reizen

 

Workshop Zwart-Wit fotografie

Workshop nachtfotografie

Basisworkshop fotografie techniek

Workshop Avondkleuren

Praktijkworkshop Kievitsbloemen & avondlicht

Workshop landschapsfotografie: Schokland & Tulpen

Workshop waterfotografie Boottocht ‘de Wieden’

Workshop macrofotografie bloemen en insecten

Herfst workshop: kleur & sfeer

Creative Light: workshop voor gevorderden

Aankomende workshops: direct boeken

  • Geen activiteiten

Avond- en dagworkshops

Ik geef sinds lange tijd fotografie workshops in diverse thema's. En nog steeds heb er veel plezier in om mijn kennis en ervaring in te kunnen zetten om enthousiaste fotografen te begeleiden in hun fotografie. Ik hou erg van kennisdelen, maar vooral ontspannen manier. Met humor deel ik mijn passie en probeer ik u als deelnemer te inspireren en te enthousiasmeren om te experimenteren en verder te ontwikkelen. Voor mij is vooral het 'leren kijken' belangrijk, de natuur als setting en speeltuin gebruiken voor je eigen creatieve ideeën.

 

Tijdens de dagworkshops ontvang ik u op diverse mooie plekken in Nederland en onder het genot van een kop thee of koffie start ik met een presentatie en een stukje theorie over het onderwerp. Vooral veel praktische tips. Daarna gaan we de praktijk, het veld in, om vooral veel zelf te experimenteren en te proberen. In het veld komen de vragen en begeleid ik je in het onderwerp. Bij terugkomst bespreken we de resultaten van de dag na, je krijgt dan tips over je beelden maar leert zelf ook veel van bespreking van andere beelden. Bij de avondworkshops is er geen nabespreking mogelijk, want vaak eindigen we in de nacht!

 

In de afgelopen jaren heb ik inmiddels meer dan 1500 mensen mogen ontvangen op workshops en reizen, velen kwamen vaker terug en heb ik een persoonlijke band mee op mogen bouwen. Als fotograaf geniet ik van de ontwikkeling van deelnemers, zie ik hun groeien en laat ik mijzelf ook door hun weer inspireren!

Johan geeft instructie in het veld, dat is het moment dat de meeste vragen komen.

Johan geeft instructie in het veld, dat is het moment dat de meeste vragen komen.

Fotografiereis Lofoten en Vesterålen, Noorwegen ~ van aurora tot orca ~ 10 dagen

Waddenworkshop Schiermonnikoog, 3 dagen

Fotografiereis ~ de Finse lente ~
centraal Finland, 9 dagen

Fotografiereis Finland Wildlife, 10 dagen

Waddenworkshop Schiermonnikoog voor gevorderden: Beeldverhaal en thematiek, 3 dagen

Fotografiereis ~ de Finse herfst ~
centraal Finland, 9 dagen

Aankomende reizen / weekenden: direct boeken

Fotografische reizen

Al sinds 2006 begeleid ik fotografische cursusreizen naar het buitenland. In het begin als reis- en cursusleider voor SNP reizen naar Toscane en IJsland. In 2010 heb ik, samen met mijn vriend, de in Finland woonachtige Finn Snaterse, de eerste Fotoreis Finland georganiseerd. Samen met Finn heb ik Taiga Travel opgericht voor fotografiereizen naar Scandinavië. Inmiddels zijn al meer dan 10 edities van deze reis geweest, in de Finse herfst, en hebben we al bijna 100 deelnemers mogen verwelkomen. In 2014 hebben we het assortiment verder uitgebreid met een 10 daagse winterreis naar Lofoten en Vesterålen, Noorwegen, speciaal voor het winterse landschap en het noorderlicht. En in 2015 is er in Finland een speciale Wildlife reis bijgekomen omdat we merkten dat veel (oud-)deelnemers aan de Finlandreizen graag wat meer met de wildlife (beren, veelvraten) van Finland wilden doen dan de ene nacht of avond die in de lente en herfst reis zit. Alle reizen worden door Taiga Travel (Finn en Johan) georganiseerd en begeleid maar zijn te boeken via SNP reizen. SNP draagt ook zorg voor eventuele vluchten en verzekeringen.

Waddenweekenden Schiermonnikoog en Terschelling

Driemaal per jaar ga ik met een groep deelnemers naar het kleinste waddeneiland, Schiermonnikoog. In een lang weekend van vrijdag t/m zondag verkennen we het hele eiland op de fiets. We genieten van de zonsopkomst, zwerven door kwelder en langs wad, over het strand en door het duin, leggen de soms spectaculaire zonsondergang vast en vergapen ons aan de kraakheldere nacht met nachtfotografie of het baken in de nacht: de vuurtoren. In mei organiseer ik een weekend met nadruk op landschap- en nachtfotografie, in juni vergapen we ons in macrofotografie aan de duizenden orchideeën en andere prachtige waddenflora. In september organiseer ik een Wadden Masterclass waarin ik deelnemers begeleid met hun eigen project of ontwikkeling op het eiland. 

Nieuw sinds 2018 is het winterse weekend op Terschelling in januari met nadruk op winterse landschappen en heldere nachten. 

Persoonlijke begeleiding in de kloof van Julma Ölkky, Finland

Persoonlijke begeleiding in de kloof van Julma Ölkky, Finland