Expositie ‘de sfeer van de Nacht’

November 2011, Arnhem

De sfeer van de Nacht…

…de zon gaat onder en de mensen kruipen in hun huizen. Kijkend naar boven voel ik de opkomende koude en zie ik de eerste sterren verschijnen. Terwijl het donker wordt peins ik wat ik zal doen, op pad of lekkere de warmte in? De warmte van het haardvuur achterlatend pak ik mij dik in en ga op pad. Midden in het natuurgebied blijf ik verwonderd staan, ik ontwaar de laatste kleuren van de zon en zie de duizenden sterren boven mij. Ik voel me nietig en klein, de ruimte is zóveel groter dan ik kan bevatten. Ik snuif nog eens diep en ervaar... de sfeer van de nacht...

Informatie

Expositie: november 2011

Locatie:

Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek

Zijpendaalseweg 24A, 6814 CL Arnhem

Beelden die hebben gehangen op de expositie

wolken en kleuren tijdens de zonsondergang aan de rijn blauwe nacht boven het meer lough mask, Ierland ijsblok op het zwarte strand, IJsland maansverduistering boven de Nederrijn nachthemel met jupiter sterrenhemel boven Utrechtse Heuvelrug vuurtoren en maan in de nacht, Schiermonnikoog Sterrensporren en ondergaande maan, Schiermonnikoog kleuren na zonsondergang boven de besneeuwde akker nachtelijke reflectie van huizen in het water nachthemel bij radio Kootwijk