Earth Hour

Vanavond zaterdag 19 maart om 20:30 uur is het Earth Hour. Een initiatief van het Wereld Natuur Fonds om aandacht te vragen voor de toekomst van onze wereld. Het WNF vraagt aan zoveel mogelijk bedrijven, gemeenten, instellingen en particulieren om van 20:30 tot 21:30 een uur lang het licht uit te doen. Daarmee doe je een gebaar om minder energie te verbruiken, een gebaar waarmee je je zorgen maakt over de toekomst van onze planeet door klimaatsverandering. Maar ook erg fraai om tijdens Earth Hour op pad te gaan!

 

Tijdens Earth Hour worden in heel de wereld activiteiten georganiseerd (zie hier voor een overzicht van Nederland) maar natuurlijk is het ook fantastisch om zelf op pad te gaan en gebruik te maken van een donker uur in Nederland. De weersverwachting geeft helaas weinig sterren weer maar bedenk dat het vastleggen van donkere markante bouwwerken in steden die meestal worden verlicht maar één uur per jaar kan! Maak een statement voor een betere toekomst van onze planeet en doe maar aan Earth Hour. Doe je verlichting uit, een keer geen buitenlamp, en trek erop uit om tijdens dit uur met jouw camera foto's te maken die je anders niet kunt maken. Post ze met #earthhour en geef aan dat ook jij je inzet voor een betere toekomst!

nachtfoto's zonder enige vorm van lichtvervuiling, daarvoor moet je helaas naar het buitenland. zou het niet fantastisch zijn?

nachtfoto's zonder enige vorm van lichtvervuiling, daarvoor moet je helaas naar het buitenland. zou het niet fantastisch zijn?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *