De melkweg op Schier & Nacht van de Nacht

Schiermonnikoog is officieel de donkerste plek van Nederland… nergens in ons door licht vervuilde land kun je bij heldere nacht zóveel sterren zien als hier.

 

Half september was ik weer een lang weekend op mijn geliefde eiland Schiermonnikoog, enerzijds voor mijn eigen projecten maar ook voor de tweede gevorderde waddenworkshop. Ik was er vooral voor het rode zeekraal en de laatste mogelijkheid om de zon te zien opkomen en ondergaan aan de noordkant van het eiland. Maar ook... omdat Schiermonnikoog officieel de donkerste plek in Nederland is! En ook daarin stelde het eiland mij niet teleur... ik heb prachtig de melkweg mogen aanschouwen en vastleggen, iets wat je bijna nergens in Nederland lukt.

dode boom in de kwelder

dode boom in de kwelder

En meteen een aankondiging: op zaterdag 24 oktober 2015 wordt de 11e Nacht van de Nacht gevierd. En ook deze keer organiseer ik weer een GRATIS introductie nachtfotografie ism Staatsbosbeheer op het Kootwijkerzand. Er is maar beperkt plaats en het loop altijd storm dus wees er snel bij: http://nachtvandenacht.schoffie.eu

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *