19 maart 2016 GRATIS lezing filtergebruik bij landschapsfotografie, CameraNU.nl te Urk

Op 19 maart 2016 ben te gast bij CameraNU.nl voor een GRATIS lezing over landschapsfotografie en filtergebruik. Geef je snel op, het is GRATIS en samen met CameraNU.nl heb speciaal voor deze dag een paar interessante kortingen bedacht!

 

19 maart 2016: lezing filtergebruik bij landschapsfotografie

Op 19 maart 2016 ben ik wederom te gast bij CameraNU.nl voor een lezing over filtergebruik bij landschapsfotografie. Landschapsfotografie is misschien wel de lastigste vorm van (natuur)fotografie. Bij een landschapsfoto hebt u geen duidelijk onderwerp, alle elementen horen bij elkaar en het is aan de u de taak hier een balans in aan te brengen, te zorgen dat alle elementen samen één beeld vormen in plaats van een verzameling losse onderwerpen. Ik ga met u langs de opbouw van een landschapsbeeld en geef u compositietechnische tips om pakkende beelden in het veld te kunnen maken. Maar vooral ga ik in op de techniek van belichting bij landschapsfotografie. Daarbij speelt filtergebruik een grote rol. Ik maak in het veeld vele gebruik van filters en deel met u mijn ervaringen van grijs- (of ‘ND’), grijsverloop- (of ‘ND-gradiënt’) en polarisatiefilters. In deze presentatie laat ik het effect zien van grijsfilters (bijv. voor ‘long exposures’ op de dynamiek en kleurdiepte en van grijsverloopfilters waarmee ik het licht/donker contrast in balans breng, Natuurlijk mag ook de magische polarisatiefilter niet ontbreken, die veel meer mogelijkheden blijkt te hebben dan alleen blauwe luchten.

Wilt u meegenieten van mijn beelden, met mij van gedachten wisselen over aan te schaffen spullen of gebruikmaken van speciale aanbiedingen van CameraNU.nl, geef u dan snel op via: http://www.cameranu.nl/nl/b6855/lezing-filtergebruik-bij-landschapsfotografie-door-johan-van-der-wielen-bij-cameranu-nl

Deze lezing is helemaal GRATIS

 

One thought on “19 maart 2016 GRATIS lezing filtergebruik bij landschapsfotografie, CameraNU.nl te Urk

  1. over de vraag wat we graag behandeld zien wilde ik graag info over lange sluitertijden bij het fotograferen van water en hoe dit met filters werkt .
    mvg Harry Koks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *